Evernote- En hageglads beste venn!

I dag skal jeg gjøre noe jeg ikke vanligvis pleier, nemlig å drive litt produktreklame. Ikke fordi jeg tjener penger på det, men fordi det kanskje er flere enn jeg der ute som har savnet en enkel og grei metode for å notere ned informasjon om plantene vi har i hagene våre.
Før dette har jeg testet ulike metoder, blant annet noen access databaser og notering i et excel ark.
Hvorfor gikk jeg så over til Evernote?
Programmet er gratis å laste ned og å bruke. Det finnes tilgjengelig for PC, Android, Ipad, Iphone, Windows phone og mye mer.
Etter at du har installert programmet oppretter du en brukerprofil - og vips, så har du informasjon om dine planter alltid for hånden!

La meg vise deg:
Si at jeg for eksempel kjøper en plante. Siden jeg har lastet ned Evernote appén på mobilen, så kan jeg ta bilde av planten. Jeg klikker deretter på "Del" og velger via Evernote. Nå kan jeg skrive inn informasjon om planten, når og hvor jeg kjøpte den. Hvilken hardførhet den har, høyde, farge, lysforhold og alt annet vesentlig. Deretter klikker jeg "lagre".


Når jeg kommer hjem logger jeg inn på min Ipad, pc eller hva som helst ellers hvor jeg har evernote ligger informasjon om min nye plante tilgjengelig sammen med alle andre plantene i databasen!

Etter hvert som du har mer informasjon å tilføye kan du når som helst oppdatere ved å fylle inn ny tekst, bilde, film eller hva som helst ellers.

Jeg er spesielt glad i denne appen på min mobiltelefon! Mer enn en gang har jeg gått rundt i hagen og oppdaget en plante i blomst som jeg ikke husker navnet på eller når denne ble kjøpt inn. Programmet lar deg benytte "tabs". Jeg har delt hagen min inn i soner, så på den måten kan jeg enkelt legge inn informasjon om hvor planten nå er lokalisert, om den ikke dukket opp igjen etter vinteren- Ja, nesten hva som helst.Nedenfor:
På mobiltelefonen kan du enkelt bla deg frem og se små bilder av hver plante, navn og en kortfattet info.
Du klikker på planten du ønsker å vite mer om for å få den opp i et eget vindu med større bilde og all tekst du må ha skrevet om den.Er det rart jeg mener Evernote er en hageglads beste venn!?Bildet nedenfor: Et klikk og du kan editere database oppslaget, legge inn "tags", bilder, eller dele på facebook el.

Evernote for pc og mac finner du her: 
Last ned Evernote  

Den er også tilgjengelig i Market (Android), AppStore osv. 


  HA EN RIKTIG FIN FØRJULSUKE!

Kommentarer

 1. Hmmm. Dette hørtes spennende ut og må testes :-) Men det er jo litt dårlig gjort å komme med slikt nå, midt i julestria. Har vel egentlig ikke tid til å surre med slikt før i romjula ;-)

  SvarSlett
 2. Hei Trine. Du har jo egentlig rett i at Romjula nok passer best når det gjelder å oppdatere en plantedatabase! :-) Tror nok at det vil bli ganske omfattende jobb du har foran deg så mange planter som finnes i din hage :-D
  Ha en fortsatt fin førjulsuke!
  Stein

  SvarSlett
 3. Takk for nyttig tips Stein. Nå er Evernote lastet ned og installert, både på PC og telefon :-) Dette ser bra ut og gir en grei oversikt over plantene, som er tilgjengelig uansett hvor jeg er og som er lett å oppdatere, når jeg er ute i hagen, eller finner en plante i hagesenteret, som jeg ikke vil glemme :-)
  Jeg får prøve å begrense meg fram til jul, men jeg må jo prøve litt nå også ;-) Godt vi ikke skal feire jul hjemme i år :-D

  SvarSlett
 4. Dette må jeg prøve... Takk for tips.

  SvarSlett
 5. Takk Stein for din informative artikel om Evernote som plantedatabase :-) Kjempesmart!

  Takk også til Trine! Var inne og så på din delte mappe på stauder og fikk der mange gode tips om tags. Man kan jo faktisk sortere etter tags presis som i en database. Og jeg som har hatt Evernote snart et år og ikke har tenkt på denne muligheten......takk, takk, takk :-))

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg