Årets siste frøsådd!

Så kom frosten! Ifølge Yr.no, så blir den heldigvis ikke værende, men i dag har vært første dagen med minusgrader hele dagen denne Romjulen. Likevel bestemte jeg meg for å benytte hele dagen til hagearbeide. For tredje dag på rad raket jeg plenen for løv, men nå er 3 mål unnagjort! Resten av dagen har jeg tilbragt tiden i skogen. Der har jeg sådd følgende skyggetålende frø:

Samtlige frø ble sådd direkte på vokseplassen i skogen. De skal alle være ekstra skyggetålende og tåle minimum sone 4 vintre.
Blomsten på bildet er en av mange hyasinther jeg har satt ut etter at de har blomstret ferdig innendørs. Jeg har plantet selve løkene ekstra dypt i håp om at de vil overleve vinteren.

Foruten å så frø har jeg også begynt å rydde kvister og grener som har lagt seg på skogsbunnen grunnet storm og uvær i høst og vinter. Det er nesten utrolig trærne fortsatt har kvister igjen så mange som der finnes på bakken!  ;-)

Nedenfor: 
Kanskje ikke helt ideelt, men det gikk fint å fjerne løv fra en rimfrostet plen. Jo, jeg er klar over at en ikke bør gå for mye på frosset gress... ;-)


Drivhushagen er stort sett rengjort før våren. Som du ser har jeg ikke fullført inngjerdingen i sommer. For å være ærlig er jeg litt usikker på om jeg kanskje heller skal velge en annen type gjerde, men foreløbig får det stå som det er gjennom vinteren.
Nedenfor:
I høst satte jeg noen hvitløksbåter i pallekarmer ved drivhushagen. I dag ser de slik ut: Spirene har kommet ganske langt. Det skal bli spennende å se hvordan de klarer seg frem til våren!

Bildet nedenfor: Nesten ikke et eneste høstløv å finne i gressplenen. Kvister og grener er fjernet fra bakken og plantene jeg er redd for har fått en tykk dyne som skal beskytte dem gjennom vintermørket!
Ha en fortsatt riktig fin Romjul!!Kommentarer

 1. Vad härligt med frost och vilket härligt slut på ett trädgårdsår. Gillar bilden när du räfsar och sista bilden på huset jätte mycket. Jag hoppas på frost och lite snö imorgon eller övermorgon.
  Tack för din rar hälsning.
  Ha en fin Nyårskväll
  Annika

  SvarSlett
 2. Så koselige bilder. Her kom det et godt lag med snø og skjulte all kvisten som blåste av trærne i stormværet vi hadde i jula.
  Koser meg med å følge bloggen din, du legger ut så mange fine bilder både fra din svenske hage og din spanske hage.
  Ha et godt nytt år/ hageår:-)

  SvarSlett
 3. Det er moro å lese om hva du og andre hageglade gjør i utendørs på denne tiden - midtvinters! Helt utrolig hvor mildt det er hos dere. Gleder meg til å følge bloggen din videre neste år. Med alt det vakre og spennende som du har plantet og sådd, forventer jeg drøssevis av lekre bilder fra våren og utover! :)
  Ønsker deg og dine et flott og florisant nytt år!

  SvarSlett
 4. Så flink du er! Jeg hadde neppe orket å rake 3 mål plen, så du imponerer! Spennende å se de innpakkede plantene i skogen, det må være et helt utrolig flott sted etter hvert som du har plantet så mye fint rundt omkring. Noterer meg de skyggeglade staudene du har sådd, kanskje noen kan passe for balkongen min. Ønsker deg et flott nytt hageår!

  SvarSlett
 5. Hei, Stein! Du legger alltid igjen så koselige kommentarer=) Det setter jeg veldig stor pris på. Hadde samme plan som deg... legge igjen en kommentar med ønske om et strålende nytt år =) Jeg gleder meg til å følge bloggen din, og håper på mange innlegg i 2012. Så hyggelig å bruke jula på hagearbeid. Det har dessverre ikke vært mulig i Trøndelag, men håper at våren kommer tidlig i 2012, og at det ikke er mange ukene til vi kan sette i gang=) God klem fra Vibeke

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg