En helg sent i August...

Denne helgen har jeg reist over til Sverige igjen. Det er noen uker siden sist jeg var der, og ingen har vannet inne i drivhuset, så jeg forventet egentlig å finne plantene der døde eller totalt uttørret. Heldigvis tok jeg feil!
Drivhuset bugner av tomater!! Og nå sier sikkert alle tomatdyrkere dette, men jeg har aldri smakt så gode tomater noen gang!! :-D
Som dere ser var det i seneste laget jeg kom over for å se til hagen, for bladene på tomatplantene hadde krøllet seg sammen og blitt gule. Neste år kommer jeg til å forsøke å skaffe meg et selvvanningssystem jeg kan benytte!
I kveld har jeg vannet tomatplantene godt og håper de vil komme seg litt til i morgen. Om ikke får jeg plukke så mange tomater jeg orker å spise og la det stå til!
Nedenfor. Jeg har ulike typer tomater i drivhuset, men alle smaker fortreffelig! neste år kommer jeg kanskje til å utvide med agurker, paprika og chilli også.
Dette årets dyrking var mer som et prøveprosjekt å regne. Mitt problem er jo, som før nevnt at det kan gå ukesvis mellom hver gang hagen og drivhuset kan få stell siden jeg ikke bor her til daglig.

Jeg har jo et identisk drivhus liggende. Det som ble skadet av den harde vinteren i forfjor. Tanken er å montere dette i utkanten av skogen og utelukkende benytte det som dyrkingshus. Så får mitt nåværende fungere som et uterom og veksthus for mine druer og kiwi.


Pasjonsblomsten jeg planet i drivhuset sammen med drueranken har for lengst dekket hele kortveggen. Den blomstrer vakkert, men siden hver blomst bare lever en dag blir det veldig mye avfall av denne planten, så til tross for at den er veldig vakker, så kommer jeg nok ikke til å plante den i drivhuset til neste år. Da har forhåpentlig både vinranke og kiwi planter vokst seg så store at det er dem som dekker kortveggen med grønt.


Ha en fortsatt riktig fin sensommer!

Kommentarer

 1. Så flotte tomater ,Pasjonsblomster er så spesiel at den nesten ser uekte ut,,et lite kunstverk,,
  Min frøs i vinter og jeg har ikke skaffet meg noe ny, ha en fin lørdag fra Marit.

  SvarSlett
 2. Jeg synes du var heldig at de i det hele tatt var i live disse tomatplantene. Men det skyldes vel dette dårlige været. I så langt fravær med sol og varme hadde nok utfallet blitt noe annet. Så aldri så galt at det ikke er godt for noe! :-)
  Jeg har også drivhus og dyrker tomater og agurker. Men i år har det blitt lite agurk, og det tror jeg skyldes lite sol. Andre år har det vært så mye agurk at vi nesten ikke får spist de opp.
  Pasjonsblomsten din var nydelig. Det blir mye bøss av de ja, men jeg liker de godt likevel. Jeg har en pasjonsblomst jeg også, men den er gammelrosa i fargen. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Immagini strepitose!
  Felice giornata! Luci@

  SvarSlett
 4. Om den så dryssat lite så är den ju fantastisk vacker. Dom blommorna är verkligen speciella.
  Njut dina tomater :)

  SvarSlett
 5. Flotte tomater hos deg. Vanningsanlegg er nok lurt. Jeg har et helt enkelt fra Gardena, kjøpt på et hagesenter. Men det fungerer fint og jeg slipper å bekymre meg for vanning når vi er bortreist.
  Jeg har også en pasjonsblomst. Min har fått lov å komme ut på sommerferie. Det liker den visst godt, selv om vi ikke har hatt så mye sol i sommer. Men temperaturene har vært bra. Nå har vi 18 grader og regn.
  God helg!

  SvarSlett
 6. Oi, så herlig å finne drivhuset fullt av flotte tomater! Ja det er utrolig god smak av "ekte vare", ingen ting fra butikken kan måle seg med det. Gjør det noe om en del blader hadde krøllet seg da, er det ikke såpass sent på sesongen at det går bra likevel? Høres også utrolig flott ut med en kortvegg dekket av blomstrende pasjonsblomst.

  SvarSlett
 7. Har forsøkt meg på en pasjonsblomst jeg og, uten å lykkes. Din ser fantastisk ut, og jeg tror jeg må kjøpe en ny når drivhuset er ferdig=) Ha ei super helg=)Vibeke

  SvarSlett
 8. Jeg ble anbefalt vannlett vanningsanlegg fra grønt fokus. Har ikke fått montert det ennå, så erfaring er det dårlig med, men fordelen her er at det er eget kammer for gjødsel, slik at plantene ikke bare får vann, men også gjødsel når man selv er fraværende og ikke før gjort slike ting.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg