Ny terrasse i Spanskehagen

Det har vært litt stille fra meg her inne på bloggen i det siste. Jeg tenkte derfor det var på tide med et lite livstegn. De siste ukene har vi nemlig oppholdt oss i spanskehagen. I år har vi bygget ut terrasse og hage en del, så når firmaet vi engasjerte ble ferdige med trinn 1 - terrassen, måtte vi jo ned for å inspisere ;-)
Først og fremst. Vi er skikkelig fornøyd med jobben de har utført. Vi har blitt holdt oppdatert fortløpende gjennom videoer og bilder, så vi følte vi hadde god kontroll på hvordan arbeidet skred frem, selv om vi jo oppholdt oss en helt annen del av Europa. Likevel overgikk faktisk resultatet forventningene :-)


Mer presist bygget vi ut terrasse foran selve huset. Under terrassen har vi fått garasje og lagerområde. Vi har benyttet samme fliser som på resten av eiendommen. Rekkverket er av glass så vi kan nyte utsikten fra stuen og kjøkkenet. Fronten på huset er nemlig av glass, så først nå føler vi at huset kommer til sin rett slik det var ment helt fra begynnelsen.

Terrassen virker kanskje litt naken ennå, men etter hvert kommer vi nok til å innrede den litt mer praktisk.

I stedet for en stor parasoll kjøpte vi et fullvoksent "Druetre" - altså en oppstammet drueranke, formet som parasoll slik at den gir naturlig skygge. "Treet" er plantet i en stor krukke på hjul så den er mulig å flytte enkelt ettersom hvor vi ønsker skygge.

Treet kom med mengder av drueklaser. De var både store, saftige og ekstremt søte!


Hagen forøvrig var overraskende grønn og frodig - også denne gangen. Nå satser vi jo stort sett på tørketålende planter, men det er alltid hyggelig å komme ned og finne planter i blomst. Små krukker fyller vi dessuten med sommerblomster som skaper litt "instant hygge", for det er ikke mye som skal til for at hagen føles frodig og fargeglad der nede.

Til venstre. En del av hagen sett fra gjesterommet.


Bougenvillea har vi flere steder rundt om på eiendommen, for det er vel ikke som virker så frodig og fargeglad omtrent året rundt som akkurat den? De eneste problemene er at den har et enormt vekstpotensiale, så det skal ikke mange månedene til før den strekker seg mange meter lenger enn opprinnelig tiltenkt- og stort sett i alle retninger, som her, oppå taket til vaskerommet. Et annet problem er at den faktisk søpler ganske mye... Vi har derfor begynt å begrense denne typen planter til nedsiden av huset, langt unna svømmebasseng og terrasse.


Nedenfor:
Podranea Ricasoliana er e
n annen fargeglad klatrer som stort sett alltid er i blomst. Den tåler både tørke og ekstrem varme. Skikkelig synd at den ikke takler vintrene i Norge. Ellers skulle jeg gjerne hatt den i hagen der også ;-)Jeg har en god del bilder fra hagen i Spania denne gangen, så om der ikke er store protester på noe annet, viser jeg gjerne flere av dem i et senere innlegg.

Ha en fortsatt fin kveld! 

Kommentarer

 1. Så flott dere har det. Skulle ønske jeg hadde en spanskehage med litt mindre regn enn vi har her. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 2. Det så flott ut i Spanskehagen nå, må være deilig å ha fått ferdig terrassen. Utsikt er bra :-)
  Her har det vært ganske så kjølig.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 3. Hei. Det ser veldig flott ut i spanskehagen deres. Terrassen ble flott. Tenk å kan sitte der og nyte utsikten. Vi tar gjerne mot flere bilder vi. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 4. Flotte livstegn! Dere har virkelig to fantastiske oaser, som stadig er i endring. Et flott syn fra Spanskehagen med himmelen som tak.
  Nyt!
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg