Tilbake fra Spanskehagen

Så var vi tilbake i Norge igjen etter noen fantastiske dager i spanskehagen.
Der nede har plantene klart seg bemerkelsesverdig godt i vinter. Det var nesten ingenting som var dødt. Ikke verst etter litt over 5 måneder uten at vi har vært der!Selv om vi bare skulle være der litt under 2 uker kunne vi jo ikke la være å kjøpe noen sommerblomstet som skulle pynte opp mellom alt det grønne vi har i pottene året rundt.
Petunia er en tørketålende og sterk sommerblomst som kanskje vil klare seg alene frem til vi kommer tilbake på sensommeren. Ellers var det pottede oliventreet fullt av blomster. Det blir nok en rik olivenhøst på det i år!
På terrassene ved siden av huset er det stort sett krukker vi dyrker i.

Vi var veldig heldige med været denne gangen. Det hadde regnet en del i vinter, så plantene var allerede frodige når vi ankom hagen. Været var solrikt, stabilt og varmt på dagtid med svale netter hele tiden vi tilbragte der nede. Kan en be om mer?

Til venstre:
Ny av sesongen er denne Dracaena Indivisa. Det er en tørketålende plante med nesten prydgresslikt bladverk. Mitt eksemplar var full knopper når vi reiste fra Spania. De kommer forhåpentlig til å bli til mengder av hvite klokker som dufter sterkt under blomstring.

Bildet nedenfor:
Denne busken er derimot ikke ny. Den ble gravd opp fra bedet ved innkjørselen og omplantet i potte. Grunnen er at vi har planlagt å bygge ut hus og terrasse denne sommeren. Alle planter i skråningen foran huset har derfor måtte flyttes.


Nedenfor:
Heller ikke pelargoniumene på bildet er nye av året. De har klart seg til tross for måneder uten vanning og ompotting og har faktisk levd slik i flere år alt.
Regnet i vinter har gjort at de nå er iferd med å bryte ut i full blomsterpakt igjen.
Til høyre:
Det samme gjelder denne pelargoniaen. Den har levd i samme potte i 5-6 år nå. Pelargonia er noe utrolig levedyktige planter! 
Nedenfor er det en Petunia som er blitt plantet i en krukke sammen med en Nerium Oleander vi har flyttet fra skråningen foran huset.Ved siden av dem har jeg plassert en Valenciansk Percimon (Diospyrus Kaki) "Rojo Brilliante". Disse trærne bærer nemlig mine favorittfrukter, så jeg planlegger å plante den ut i hagen så fort vi er ferdige med byggearbeidene.

Nedenfor:
Det kan kanskje virke som galskap å kjøpe planter på en eiendom en skal bygge om, men denne palmen fikk jeg som bursdagsgave av en veldig god venn denne gangen. Det er en Archontophoenix Alexandrae, eller Alexandrapalme som den kalles på Norsk. 
Den har jeg planlagt å plante i et bed like foran skyvedøren til stuen, men først må jeg altså få byggeprosessen unna. Så for øyeblikket er den plassert i en krukke på terrassen. 
I helgen går turen tilbake til Svenskehagen, hvor vi skal tilbringe påsken sammen denne gangen. Vi gleder oss veldig til å se etter livstegn rundt om i potter og bed der borte!Kommentarer

  1. Flott å se den spanske haven din. Utrolig at de kan klare seg godt i pottene. God påske!

    SvarSlett
  2. Så koselig det ser ut der nede, dere er heldige som har et sånt sted. Med alt regnet og vinden vi har hatt i vinter er det sånn at jeg våkner om natten og tenker at jeg skal flytte (hehe). Ha en fortsatt fin helg, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
  3. Så spennende med byggeprosjekt. Hvordan følger dere opp byggingen fra Norge?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg