DrivhusplanerNå som våren banker på døren har vi alt begynt å tenke på hva som bør gjøres i hagen. I år skal vi fokusere på fullføring av prosjekter vi allerede hadde påbegynt, men ikke starte opp noen nye.
Et slikt prosjekt er innredning av drivhuset vi oppførte i fjor. Det ble stort sett bygget av rester fra et havarert hus vi tidligere hadde. Tanken var at huset skulle bli bygget av gjenbruk utvendig. Det var så mye glass og metall igjen fra det opprinnelige drivhuset at det stort sett gikk fint. Gatedøren (Bildet over) fant vi på Finn.no. Den fikk vi gratis. Treveggen på gatedørsiden bygget vi av overskuddsmaterialer, så det eneste vi faktisk måtte kjøpe var et par takplater i metall.
Når det gjelder innredningen kommer vi ikke til å tenke så mye på gjenbruk. Gulvet kommer til å bestå av tre typer betongfliser vi har kjøpt på ulike flisebutikker. De kommer til å legges på samme måte som i vårt andre drivhus. Altså et flisegulv med "mosaikktepper." Men i stedet for mosaikkflis har vi kjøpt betongfliser i ulike marokkanske mønstre. "Teppekanten" vil være av svartbrune fliser som imiterer tre. Hovedflisene minner om stein i ulike, brune sjatteringer. Vi har prøvelagt dem ut på gulvet for å se hvordan de passer sammen. Det ses ikke så godt på bildet (til høyre) men de brune sjatteringene i "steinflisene" går igjen i mønsteret på de marokkanske flisene.
Flisene er innkjøpte på Megaflis og Rightpricetiles.
Det er nok en god del jobb som gjenstår før vi kan legge dette flisegulvet, for selv om drivhuset ble bygget på ruinene etter et gammelt verksted som alt hadde betonggulv, så var det langt fra skadefritt.
Siden bildet ble tatt bygget vi en skikkelig ramme av jernforsterket betong som drivhuset ble oppført på, men Gulvet innvendig er fortsatt veldig ujevnt, så her må det først store mengder avrettingsmasse til for å få det i vater.Over plantebordet, som vi kommer til å kle med fliser av samme marokkanske mønster som på gulvet ønsker vi å bruke disse lyktene som de selger på IKEA. Selv om flisene kanskje virker litt "jålete", så kommer dette til å være et bruksdrivhus. Det er nemlig veldig lett å spyle gulver og benker med vannslange, siden alt er vann- og frosttålig.

I fjor sommer kjøpte vi en obligatorisk drueranke: Vitis Vinifera "Sukribe". Den ble plantet i solveggen på utsiden av huset og siden ledet inn gjennom en åpning vi hadde konstruert med nettopp dette i tankene.
Denne drueranken blir ikke mer enn 2-3 meter lang, så den kommer nok ikke til å "overta" taket i drivhuset.
Druesorten er herdig til sone H5, får søte, grønne druer i September og Oktober og ser ut til å trives godt der vi plantet den.


Nedenfor:
Det andre drivhuset på eiendommen er av samme, svarte metall. Egentlig er vi mer enn fornøyd med dette alene, men siden vi hadde liggende veldig mye sikkerhetsglass, metall og treverk fra det gamle drivhuset som en gang kollapset av store mengder snø - og siden vi hadde den perfekte plassen å plassere et nytt drivhus ble fristelsen for stor. Det største drivhuset har har ikke arbeidsbenk, utslagsvask eller skikkelig plantebelysning. Derfor vil vi at det "nye" skal ha alt dette, men ikke spisestuemøbler eller fungere som en hagestue. Det skal være et arbeidsrom! Men så lenge en kan ha et funksjonelt arbeidsrom med rimelige, moderne fliser, så hvorfor ikke gjøre det litt mer "hjemmekoselig" samtidig?


Jeg har en del andre planer for å få det "nye" drivhuset til å bli funksjonelt, men det er nok best å lage et par blogginnlegg etter hvert som jobben skrider frem.

Ha en fortsatt riktig fin dag 

Kommentarer

 1. Det var noe deilig og sommerlig over bildene :-)) Å som jeg lengter etter sol og varme! Gleder meg til å se hvordan drivhus arbeidet skrider frem! Fin helg!

  SvarSlett
 2. Så spennende drivhusplaner! Blir sikkert både fint og funksjonelt! Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Kjekt med gjenbruk, og flott blir det.:)
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. Dette ser ut som en skikkelig drøm, nydelig og samtidig funksjonelt. Blir spennende å følge med på! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
 5. Wow, dette blir jo bare lekkert! Gleder meg til å følge prosessen videre. Hos meg blir det nok ikke drivhus med det første, men hvem vet hva fremtiden bringer :)

  SvarSlett
 6. Så flott at dere kan bygge nytt av de materiale dere hadde fra før! Ti poeng! :) Det høres smart ut å lede drueranken inn, så kan du knaske druer mens du står der og prikler og potter til høsten.
  Ellers er jeg veldig spent på om du greier å unngå nye prosjekter i løpet av sesongen... :)

  SvarSlett
 7. Tråkigt att det gamla växthuset blev förstört, men man får se det positivt som en chans att förbättra när man ändå bygger nytt. Dina planer låter väldigt spännande, golvet vackert. Tror det kommer att bli hur fint som helst och ska bli spännande att följa.
  Allt gott
  /Anette

  SvarSlett
 8. Spennende med det nye drivhuset, og at dere kan bruke så mye dere hadde fra før :-)
  Flisene på gulvet blir skikkelig fine.
  Dere har rosen "Camelot Tantau", vet du hvor høy den blir ? Vi skulle helst hatt en klatrerose, rosa remonterende som blir iallfall tre meter..
  Lykke til med drivhuset.

  SvarSlett
 9. Så flotte flisene blir i drivhuset. Jeg har også drivhusdrømmer - kanskje om et par år--- garasje først og så drivhus. Kos dere fortsatt der dere er ! :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg