En frodig ørken...

Det sies at mangel på vann kan bli et stadig større problem i Spania de nærmeste årene om det ikke kommer store mengder regn snart. Vannmagasinene er nesten tomme i våre trakter- og det lenge før sommertørken er her og stadig større områder er i ferd med å forvandles til ørken.
Jeg blir derfor alltid like forundret når jeg kommer ned til vår spanske hage. Den ser nemlig alltid ut som om vann slett ikke er noen mangelvare for den!


Denne våren har ikke vært noe unntak. Skråningen  vår nedenfor huset formelig strutter av farger og liv for tiden. 
Før var det stort sett Spanske Margeritter som dominerte, men sakte har andre planter også etablert seg godt. Dvergpalmer, oliven, fiken, oleander og mye annet slåss om sin plass i solen. 
Lilla, hvite og oransje toner fyller skråningen fra Mars til langt ut i September. - og det helt uten at vi vanner den. Jeg må riktignok klippe blomstene godt ned en gang i året, for ellers danner de store busker, men ellers er det en skråning som stort sett klarer seg selv. 
Og det er jeg jo glad for. Skråningen er nemlig så bratt at jeg nesten må ta på meg fjellklatrerutstyr for å jobbe i den enkelte plasser! 


Er jeg så heldig å finne en ledig åpning i dette bedet, så prøver jeg alltid å plante noe som ikke allerede finnes der. Her er det en liten, variegert Yucca plante som blir plassert.


Den lille elefantfotpalmen midt på dette bildet hadde jeg med meg fra kontorvinduet mitt i Norge. For et par år siden ble den plantet i hagen bak huset. (Den som ble totalskadet av en bulldozer i høst) Utrolig nok overlevde den lille planten. Jeg gravde den derfor frem og plantet den i skråningen. Der ser den ut til å trives like godt som de fleste andre plantene den deler selskap med. 


Jeg ønsker dere alle en fortsatt riktig fin påske!


Kommentarer

 1. For en overdådighet i skråningen!
  God, spansk påske :)

  SvarSlett
 2. Så fint det blommar!!!
  Glad påsk
  Mariana

  SvarSlett
 3. Herlig herlig :-)) Jeg kjente at jeg ble bitte litt misunnelig akkurat nå;-D God påske!

  SvarSlett
 4. Så utrolig frodig og fint. Det er så godt å se blomstring igjen, men jeg håper virkelig at dere får regn.

  Fortsatt god påske. Klem Vivi

  SvarSlett
 5. Så fantastisk det må være å komme ned dit til den blomstringen=) Den er magisk=) Håper dere får ei fortsatt fin påske=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Foren praktfull skråning, og utrolig at de greier seg med så lite vann.!
  Skulle gjerne hatt litt mer varme her, selv om vi har hatt en strålende påske (bare litt kaldt)
  Nyt varmen:-)

  SvarSlett
 7. For ei fantastisk skråning du har laget til. Slikt kan man vel bare drømme om her på berget, men det er veldig hyggelig å få se. Lykke til med palmen og fortsatt god påske.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg