Sommer på bybalkongen

Jeg har ikke blogget mye om balkongen vår denne sommeren. Som vanlig fylles den opp av ulike planter som etter hvert fraktes over til Sverige. De fleste plantene i dette  innlegget skal derimot bli værende i Oslo,  men få litt andre plasseringer og potter å vokse i. Drueplanten midt på bildet kjøpte jeg to av. Den ene er alt havnet i svenskehagen, mens det på bildet skal få en stor, ny potte å vokse i. Jeg kommer nok bare til å pakke det inn og la det tilbringe vinteren utendørs i fremtiden...

Nedenfor:
På venstre side av buddha hodet har vi plassert en krukke med lavendel og "million Bells" superpetunia. Hostaen har stått i potten flere år alt og har nå blitt så stor at den bør deles, men det får bli til høsten. Piletreet (Salix Alba) i bakgrunnen er faktisk noen stiklinger jeg tok fra et piletre i fjor. De ble stukket direkte i en potte med jord og siden glemt. I løpet av sommeren så lang har de vokst seg ganske store og frodige, men bør nok klippes en del snart for å få et enda tettere løvverk. Kanskje ikke den mest vanlige planten å ha på balkongen, men de minner meg litt om bambus og svaier fint så fort en bris av vind sveiper over balkongen.


Ikke mye blomstring på balkongen vår nå, men i kassene som henger på rekkverket er situasjonen en helt annen. Der har vi Pelargonium "Ville de Paris" planter som bugner ganske frodig for tiden.


Fontenen sildrer litt svakere i år enn ellers. Sikkert fordi jeg ikke tar pumpen inn om vinteren... men den gir likevel en fin lyd av vann som både vi og småfuglene setter stor pris på. De pleier nemlig å komme innom balkongen mange ganger om dagen for å ta seg en liten slurk vann :-)


Ha en fortsatt fin dag.


Kommentarer

 1. Så koselig det er sommerpyntet på balkongen med lys og fontener, blomster og planter.
  Det er vel ikke så lett å holde to steder med blomster samtidig, men med litt planlegging går det meste.

  Det må være fint med en ute-balkong i byen, lunt ser det ut til å være også på en sen sommerkveld.
  Fine bilder fra byen, Marit.

  SvarSlett
 2. Jättrefina foto !

  SvarSlett
 3. Vilken hemtrevlig och intressant balkong! Nånting extra! Inte dåligt att få plats med en liten fontän och alla byster och statyer gillas. Kul med druva och pil i kruka, men hur klarar sig allt när ni åker till Sverige?
  Ha det fint
  Anette

  SvarSlett
 4. Så kjekt med en titt innom bybalkongen din igjen! :) Det er så trivelig der, blomstring eller ei. Million bells hadde jeg for et par år siden, vet du om de er like mye lusmagnet som Petunia jo er? Hm, er det Million bells jeg må så neste år? Hyggelig med besøk av småfuglene i fuglebadet :) Og svaiende "bambus-pil" var en god idé! God sommer videre!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg