Et stoort steg mot nytt drivhus!

Denne våren har jeg ikke vært særlig aktiv på bloggfronten - og desverre enda mindre aktiv på andres blogger. Det er ikke av dårlig vilje, men skyldes veldig hektiske dager. I morgen reiser vi en ukes ferie til Berlin. Det ser jeg virkelig frem til. Vi har leid en leilighet sentralt i byen, så nå håper jeg vi får slappet av, sett oss rundt og virkelig kost oss! Håper jeg får tid til å se noe hagerelatert mens vi er der.
Har noen av dere noen tips?


Sist helg var vi derimot borte i svenskehagen igjen. Jeg skulle nemlig motta vårens siste plantebestilling fra Nederland. Det var en lettelse når alle plantene endelig var kommet i jorden!
Resten av helgen brukte vi på en oppgave vi lenge har utsatt, nemlig å rydde i ruinen som befant seg i "villnisset" mellom plenen og skogen.
Det viste seg at jeg hadde rett i mine antagelser. Huset hadde hatt et sementgulv. Det var riktignok både sprekker og forskyvninger, men likevel var det en riktig positiv glede å finne dette! Det gjør jo det enda enklere å montere opp drivhuset jeg skal ha der!


Nedenfor:
Vi fikk også ryddet enda mer opp i villnisset, fjernet mye krattskog, samt å fjerne de nedre grenene på de trærne vi bestemte oss for å beholde. Det etterlot et mye mer åpent og ryddig intrykk! Nå klør det i fingrene å fortsette med montering av drivhuset, samt å bygge hagedam!
Den rustne sykkelen i det første bildet fant vi forresten i ruinen. Den lå der sammen med en mengde annet skrot. Det meste kjørte vi på gjenbruksstasjonen, men en del skal vi også bruke i det nye drivhuset. Sykkelen skal få stå parkert mot et tre i skogen. Og den skal være akkurat så rusten og nedslitt som på bildet..


Nedenfor:
Jeg er selvfølgelig utålmodig som alltid før, så jeg hadde alt kjøpt fliser jeg vil bruke i drivhuset. De har tegninger i ulike grånyanser blandet med rustfarge. Også dette drivhuset kommer til å være i svart metall (Det er jo mitt opprinnelige drivhus jeg gjenoppbygger) men jeg kommer til å benytte en del rustikke detaljer i rustent jern og hvitt steintøy. Alle disse er nemlig reddet fra ruinen. Her sto det nemlig et verksted en gang i tiden. Det hadde tydeligvis ikke blitt ryddet ut før bygningen kollapset, så her har jeg gravd frem rester etter møbler, gamle sparker, sykler og dekk, sammen med rustent verktøy. Rust skal derfor bli et lite tema her inne...
Flisene skal brukes i sammeheng med en stor, lang smijernsrist som skal plasseres midt på gulvet og fungere som en vannsluk. Også her kommer jeg til å benytte ulike typer fliser i kombinasjon, men sannsynligvis ikke med mosaikkmønster.


Om du ikke husker hvordan mitt første drivhus så ut, så kommer et bilde her:
Ja, jeg skal bruke mønepynten også, men drivhuset blir i en kortere utvgave siden deler ble såpass skadet at de ikke kan gjenbrukes. Jeg har fortsatt ikke full oversikt over hvor mye av det opprinnelige glasset som kan gjenbrukes, men det kan uansettt erstattes.


Ha en fortsatt riktig fin uke!

Kommentarer

 1. Så mye spennende du har på gang, Stein=) Dette høres jo veldig bra ut, og jeg gleder meg til å se hvordan det blir. Kos dere i Berlin=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Spennende tider :) Og riktig god tur til Berlin. Kos dere masse.

  SvarSlett
 3. Hei Stein! jeg utfordrer deg til å skrive litt om humlen! Kikk innom meg eller Anne på Moseplassen og les om humlen som trenger vår støtte i disse dager :-)) Gode hagedager ønskes deg :-))

  SvarSlett
 4. Her var det koselig:-) Besøk meg også, vel! Meld deg på konkurransen min på Facebook:-)

  SvarSlett
 5. Hei! Så artig å følge med på byggingen! Lykke til!
  Vennlig hilsen Eli på trivelitravel.

  SvarSlett
 6. Ja, selvfølgelig det gamle drivhuset som skal bygges opp her! Alltid spennende prosjekter hos dere. Sementplatting er praktisk gulv for drivhus. Har det selv :-)
  Lykke til!

  SvarSlett
 7. Er I mon vendt tilbage fra BERLIN? En dejlig og knap så hektisk storby i forhold til andre storbyer, syntes jeg. Vi var der i februar, og jeg vil gerne afsted igen!

  Jeg har heller ikke været særlig aktiv på bloggen, hverken med at læse, kommentere eller skrive blog indlæg, men nu hvor foråret for alvor er sat ind, og det blomstrer og vokser derude, synes jeg man får mere lyst til at fotografere og dele på bloggen.

  Hvor er det interessant at se I har fundet en ruin med et fint støbt gulv! Det bliver så meget lettere at bygge drivhus der, og et spændende projekt!

  Det vil jeg glæde mig til at følge! Fortsat god dag!

  SvarSlett
 8. Vilken vacker vårbild med rostcykeln. Den kanske kan bli klätterställning för nån böna eller sommarblomma...
  Så ambitiösa projekt med både växhusbygge och damm och fiffigt att återanvända den gamla grunden. Jag antar att man kan måttbeställa växthuset.
  Låter också väldigt trevligt att få med material från den gamla byggnaden i det nya och golvet är ju helt underbart.

  Så får jag passa på att tacka för besöket hos mig. Eftersom du säger att du inte varit så aktiv på att besöka andra bloggar känner jag mig extra hedrad av att du tittade in.

  Det verkar så spännande med dina projekt så jag lägger till mig som följare, för du håller väl oss uppdaterade om hur det går.

  Trevlig helg
  /Anette

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg