Damer i skogen....

Det er desverre ikke så mye hagearbeid jeg får unnagjort nå som vinteren ennå ikke helt har latt våren slippe til! Dagene er riktignok fantastiske, så snø og is smelter i rekordfart- men hva hjelper det når lave nattetemperaturer hindrer telen fra å slippe sitt iskalde grep på jordbunnen!? 


Noen av vinterens bestillinger har begynt å ankomme eiendommen i Sverige. På postkontoret ankom en last med planter i går. Dem skal jeg hente i morgen. Mer bekymringsverdig er det at ikke alle trærne og buskene fra Tyskland har dukket opp ennå!
Jeg fikk beskjed om at de hadde blitt levert inn til frakt sent i forrige uke. De skulle ankomme i midten av denne uken, men INGEN ting har dukket opp - og jeg får ikke kommunisert med fraktfirmaet! Nå er det bare noen dager igjen til jeg må reise hjem til Norge igjen, så i verste fall må jeg reise bort til Sverige igjen i  løpet av uken som kommer....

Statuen til høyre på bildet ankom for noen dager siden. Hun er såpass stor og tung at vi ikke klarer å flytte henne til hennes tiltenkte plassering i skogen før all snøen er borte. Det er  heldigvis ikke lenge til nå.....?
Statuen er 143 cm høy og veier litt under 200 kg. Jeg planlegger å plassere henne på en slags sokkel i skogen. Men det kan jeg jo vise litt mer av når hun er på plass...

Jeg har jo før nevnt at jeg skal lage en halvsirkelformet hekk i skogen. I forbindelse med denne hekken skal jeg ha en rund dam (les gjerne mer om dette ved å klikke på den uthvevede linken ovenfor)

Jeg hadde egentlig ikke planer om å ha en figur i denne dammen, men i fjor sommer kjøpte jeg en solcelledrevet fontenepumpe. I skogen ønsker jeg ikke elektriske maskiner ol, men en fontene som drives av solenergi vil jo kunne fungere fint- for stillestående vann har en tendens til å produsere mygg... For å unngå dette kommer dammen derfor til å ha en fontenefigur i sement, drevet av solcellefontenen!

På bildet til høyre ser du hvordan hun ser ut:
Hun kommer til å stå på en liten sokkel midt i den sirkelrunde dammen. Selve figuren er vel rundt 80 cm høy.
Det fine med henne er at selve springvannet vil renne ut ved føttene hennes og danne en liten foss fra sokkelen. Ideelt siden alt jeg ønsker er sirkulasjon i vannet. En solcelledrevet fontenepumpe klarer nemlig ikke løfte vann særlig høyere enn 40- 50 cm.
Kanskje ikke verdens vakreste fontenedame...!?

Nedenfor:
Jeg har forresten blitt stadig mer opptatt av gjenbruk i hagen. De pallene statuene ankom på blir derfor ikke kastet, men jeg planlegger å bygge en kompostbinge av dem!
Den skal jeg ha litt bortgjemt i skogen. Slike paller har et såpass rustikt preg over seg at de i grunnen glir helt perfekt inn i skogsmiljøet? Men vakkert er det jo ikke. Derfor skal jeg prøve å finne på noe lurt med vedkubber i forbindelse med bingen min! Mer om dette i et senere innlegg.


Ha en fortsatt riktig fin påske! 

Kommentarer

 1. Her er det også steinhard tele i jorden, så hagearbeid av type luke, grave og plante er bare å glemme på flere uker.. Men vi har også deilige dager i solen :) Det blir spennende å se hagen din når du får på plass skulpturer og planter! Fortsatt god påske!

  SvarSlett
 2. Det var inga lätta damer du släpar ut i skogen!!!
  Ska bli kul att se dom på plats!
  Glad Påsk
  Mariana

  SvarSlett
 3. Statyer kan vara väldigt fint, på rätt ställen. Vad vackert ert ställe ligger, med vatten och allt, ser jättefint ut! Visst är det bra att återvinna, här tar dottern hand om lastpallarna och har dem som bord vid sandlådan. Glad Påsk!

  Louise

  SvarSlett
 4. Men oj, hoppas verkligen att träden är okej när de kommer fram. Låter ju inte bra det där. Och vilka damer du omger dig med! :-D

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg