Flere stemningsbilder fra vår Woodland hage...

Hver gang jeg oppsøker vår svenske sommerhage denne årstiden løper jeg rundt med fotoapparatet på meg konstant. Det er nok ikke særlig lurt, for mitt ganske nye, lille lommekamera ser allerede ut som det har gjennomgått et par kriger og naturkatastrofer. Ikke så rart kanskje, for det havner ofte sammen med hageredskaper, dekkes av jord - og tilogmed vann med jevne mellomrom. Nå i det siste har zoomlinsen begynt å streike. Jeg mistenker det skyldes sand... Nok om det- kameraet er blitt en helt uunværlig del av mitt hageliv. Jeg fotograferer og dokumenterer så mye at en skulle tro jeg jobbet for en botanisk hage.. ;-)
Nå vet jeg ikke om de fotograferer så mye, men...
Uansett. her kommer noen bilder av vår svenske woodland hage helgen som var:
Bildet ovenfor: I fjor plantet vi et par forskjellige magnolia sorter i skogen. Blant annet denne: En Magnolia Stellata, herdig til sone H4. I likhet med alle andre av sine navnesøstre har den klart vinteren bemerkelsesverdig bra og har kommet med et titalls blomster nå i vår.

Nedenfor:
Uvularia Grandiflora ble plantet høsten 2010, men den har likevel allerede rukket å spre seg LITT. jeg er jo veldig glad for det, for jeg liker den gremaktige gulfargen på disse blomstene! I år har jeg også plantet U, Perfoliata, som vissntok skal være hakket blekere enn førstnevnte.
Høsten 2010 prøvde jeg meg på et relativt mislykket prosjekt med å sette en mengde tulipanløk ut i skogen. Resultatet ble at rådyrene hadde et festmåltid våren etter. De tulipanene som likevel kommer opp i år har stort sett lidd samme skjebne som før, men noen ytterst få har merkelig nok få stå i fred til de har rukket å blomstre. Jeg kommer nok ikke til å plante flere tulipaner i skogen, men de som lever får bli..
(PS: Det er ikke helt riktig. Jeg plantet noen botaniske tulipaner: Tulipa Tarda. Disse rører rådyrene faktisk ikke - og utrolig nok har de allerede begynt å formere seg enkelte steder i skogen!
Nedenfor: Noen få overlevende "T. "American Dream".
Narcisser, derimot, røres ikke av rådyrene, så dem kommer jeg til å plante mange flere av i fremtiden. Foreløpig har jeg veldig mange gule sorter, men har nå bestemt meg for å satse mer på de kremfargete variantene i fremtiden. Spesielt de med duft!
Jeg har flere felter med N. "Obdam" og N. "Bridal Crown", men er usikker på hva sorten på bildet nedenfor heter.
Nedenfor: Fortsatt er det de gule variantene som er i flertall. Hittil har jeg stort sett hatt nok med å fylle skogsbunnen med planter. Nå fremover kommer fokuset til å ligge mye mer på fargesammensetninger, bladformer og struktur, men Rom ble ikke bygget på én dag og det er veldig mye bar mark å dekke... ;-)
Skogen har etter hvert fått store felter med den viltvoksende varianten av Anemone Nemorosa som typisk har hvite blomster. Jeg er jo veldig glad for at den trives og sprer seg så fort. Likevel har jeg begynt å plante en del kultiverte varianter inn sammen med disse, som den på bildet til venstre, en Anemone Nemorosa "Virescens" som har grønne blomster med flikete kronblader. Jeg regner med de sikkert vil krysse seg med de viltvoksende variantene, men det gjør da ingen ting!?
Jeg ønsker dere alle en fortsatt riktig fin dag!

Kommentarer

 1. Å så fint , jeg liker så godt blomster og planter som sklir inn i forskjellige og uvanlige miljøer .
  Det ser ut som de har stått der bestandig . Det er vel godt for mange av plantene å få skygge fra trærne på varme dager tenker jeg.

  Herlig hage og blomster ,kos dere i sommervarmen.

  Marit.

  SvarSlett
 2. Utrolig stemningsfylt inni skogen deres :) Kan den hvite uten navn være Narcissus Thalia? Jeg har heldigvis ikke rådyr i hagen, men derimot forholdsvis store mengder av brunsnegl. Dvs at et "ekte" woodland ikke er aktuelt her i vår skog, men vi lager små biotoper for skogbunnsplanter og håper de vil trives med det :)
  Fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 3. Kamera er ofte med her også, og naboene lurer nok på om jeg er blitt helt sprø.....Ligger der nesten på magen og knipser, he-he! Uvularia Grandiflora var en ny plante for meg, interessant! Tulipanene er fritt vilt her også, men har pinner med oasisbiter dynket med en blanding av blodmel, salmiakk og vann, og det ser ut som det funker! Magnolia er nydelig!

  SvarSlett
 4. Så frodig det har blitt i skogen din allerede, mye som blomstrer også. Min Uvularia har blitt mindre for hvert år. Jeg lurer på om sneglene tar den i det samme den kommer opp.
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 5. Her ser det jo helt nydelig ut! Blir spennende å se hva slags krysninger du får etterhvert også. Vet du hva den rustrøde bladplanten på nest siste bilde heter? Jeg mener å ha noe som ligner :)

  SvarSlett
 6. Så flott som det blir! Og den hvite narcissen kan kanskje være Thalia?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg