Jeg lager meg plantebord!!

En ting jeg har savnet i alle år nede i Spania har vært et skikkelig PLANTEBORD!
Hver gang vi har vært i hagen vår har vi prøvd å fullføre fliselegging av terrassene, så det har alltid stått en stor stabel med ekstra fliser "pent" plassert like foran det utendørs baderommet sammen med noen benkeplater av marmor fra et gammelt kjøkken, samt en fliselagt vannpost i sandstein. Kanskje ikke så rart å forstå jeg gjerne skulle få bort det alt sammen...!? Vel, siden vi likevel skulle male huset bestemte vi oss for at NÅ- Nå skal vi også få bort de ovenfornevnte tingene. - og hvorfor ikke benytte dem til mitt lenge etterlengtede plantebord!!?
Som sagt så gjort, Jeg satte i gang på mure en ramme med røde murstein kledt med terrassefliser.
Nedenfor ser du hvordan det hele etter hvert begynte å se ut: Nærmest til venstre danner flisene et bed med bougenvillea, vindruer og eføy. Ut fra dette har jeg så begynt å bygge plantebordet. Det skal få en benkeplate og den lave delen i bakkant skal utslagsvasken stå. Om du ser på bildet over til høyre oppdager du sikkert at det er et hull i flisene på vaskens bakvegg. Der skal vannkranen monteres, men det skjer jo selvfølgelig når vasken og bakplaten er ferdigmontert.


Bildet til venstre: Marmorplatene var montert på kjøkkenet i det opprinnelige huset på eiendommen. Når huset ble restaurert ble disse byttet ut. Jeg hadde ikke hjerte til å kaste dem, noe jeg er veldig glad for akkurat nå. Marmor tåler sol, varme regn og tørke, så hva passer vel bedre på et utendørs plantebord? Desverre er ikke platene like dype som bordet. Det kommer jeg til å løse ved å bygge ut "skvettflisene" på veggen bak benken. På den måten får jeg en fin, god hylle, samtidig som fjellveggens ujevnhet ikke kommer til å utgjøre noe problem. Eføyen som nå strekker seg bak plantebordet kommer jeg til å heve slik at den vil vokse over det hele!
Litt vanskelig å se for seg kanskje? Ikke for meg. ENDELIG skal jeg få mitt eget sted å vaske urner og hageredskaper, potte om planter +++!

Jeg ble riktignok ikke ferdig med jobben denne gangen. Til det hadde vi for mange besøkende hos oss denne gangen, men det var jo bare kjempehyggelig- og arbeidet går jo ikke sin vei til neste gang jeg kommer ned! ;-)
Nedenfor:
Selv om jeg ikke ble ferdig, måtte jeg jo prøve å plassere bunnen på vasken, en av marmorplatene og en "bakveggsflis" for å se det hele for meg.
Hva synes dere?
Ha en riktig fin helg alle sammen!
Neste innlegg skal jeg prøve å konsentrere meg om hagen i Sverige igjen!

Kommentarer

 1. Hei Stein! Det blir sikkert kjempefint når du blir ferdig. Plantebord i marmor høres veldig flott ut. Jeg har veldig sansen for gjenbruk av ting og tang, og det meste kommer som regel til nytte. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Hei Marit! Takk for hyggelig melding! Ja, det høres kanskje fint ut, men jeg hadde jo ikke hatt råd til å velge det om jeg skulle kjøpe ny benkeplate ;-) Da hadde jeg nok valgt samme type fliser som resten av bordet er laget i, eller hvite fliser :-)
  Men jeg er helt enig med deg- jeg har også veldig sans for gjenbruk om det er mulig :-)
  Ha en riktig fin helg Marit!

  SvarSlett
 3. Det kommer til at blive perfekt..
  Gjenbruk er gull værd..:)
  Det er en fantastisk farve fjellvæggen har.
  Er det naturlig eller har du malet?

  God tur hjem..:-)

  hej fra Lisbeth

  SvarSlett
 4. Hei Lisbeth. Takk for hyggelig kommentar! Nei, jeg har ikke malt fjellet i bakgrunnen. Det er naturlig krem gult. Derfor har vi valgt fliser i samme farge, samt å male husene sandfargete så plantene blir fremhevet. Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett
 5. Dette blir veldig flott! Jeg blir stadig imponert over kreativiteten og ikke minst arbeidskapasiteten din.
  God helg!

  SvarSlett
 6. Åhhhh det kommer til å bli såå fint! Jeg håper vi får se bilder når det er helt ferdig! Det er koselig med gjester dah! Vi har også et feriested og jeg synes det er aller mest stas når vi har med gjester!
  Takk for titten og fine bilder!

  SvarSlett
 7. Lekreste plantebord jeg har sett! Selv bruker jeg bare et gammelt plasthagebord.... :)

  SvarSlett
 8. Hei Mariann. Takk for hyggelige ord! Så lenge det er gledesfylt å jobbe i hagen, så blir det jo ikke vanskelig å motivere seg :-)
  Ha en riktig fin uke!

  SvarSlett
 9. Hei Lin! Velkommen tilbake til Norge. Jeg har fulgt med dine blogginlegg fra vakre England! :-D
  Helt enig i at det er veldig koselig med gjester. Jeg merker meg at det kun er når vi får overnattingsgjester vi faktisk får sett oss litt om i nærområdet! De vil guides litt rundt - og vi får sett hvordan ting utvikler seg i området og byene rundt oss, samt at det er veldig hyggelig å være omgitt av gode venner og nær familie! :-D

  SvarSlett
 10. Hei Orchis! Takk for kjempehyggelig kommentar! Jeg har brukt frokostbordet vårt i hagen- ikke alltid like ideelt når vi skal spise der like etter.. ;-)
  Ha en riktig fin høstuke i solrike Portugal! :-D

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg