Septemberblomstring del 2

Hagen i Sverige blomstrer fortsatt en god del selv om det ikke er like intenst som tidligere i sommer.
Siden vi har veldig mange moderne roser er det fortsatt mye å glede seg over i drivhushagen.
Rosen til høyre er en
Austin rose: Crown Princess Margareta. Den blomstrer stor sett hele sommeren, har en kraftig duft, blir 120-150cm høy og kan dyrkes til sone H4.
Denne står foreløpig i en krukke i drivhushagen, men vil snart plantes i "ildbedet" vårt som ligger i skråningen bak huset. Der får den rikelig med sol, men problemet er at skråningen kan være litt tørr og sandrik, så jeg har ventet med å plante disse rosene der frem til jeg har fått bygget noen bed i trappetrinn. Da kan jeg både jordforbedre, samt få hevet fuktigheten i dette området. Det er lettere å vanne et skrånende, terrassert bed, enn en bratt bakke ;-)

Nedenfor:
Vannliljeblomstring i elven. Vi plantet en cerisefarget vannlilje; Nymphaea "James Brydon" der for noen år siden. Den har blitt større for hvert år og nå kommer den med 5 blomster i år! De blomstrer desverre sent på sesongen, men det er jo hyggelig å ha noe å glede seg over i September også!?Til høyre:
En gjerdesolhatt "Kyss meg over gjerdet", eller som den heter på latin: Rudbeckia Laciniata "Hortensia".
Den blir rundt 1,5 meter høy og blomstrer alltid rikt i August/September. Vi plantet den ved et gjerde sommeren 2011, men har siden utvidet drivhushagen, så nå står den uten støtte siden gjerdet for lengst er borte - og vi alltid glemmer å binde den opp....
Men blomstrer frodig gjør den uansett.
Denne Rudbeckia sorten er meget hardfør og kan dyrkes opp til sone H6.
Kanskje vi husker å flytte den til et mer egnet sted neste sesong?

Bildet nedenfor:

Enda en rose jeg setter stor pris på i hagen i år. Desverre husker jeg ikke navnet på den og har derfor heller ikke så mye informasjon å komme med. Den har gjenblomstret frlittig siden Juli og ser ut som den kan holde det gående en stund til. Den dufter godt og ser ellers ut til å være en ganske sykdomsresistent plante. Det visne løvverket som omgir den tilhører valmuene som har holdt den med selskap i sommer ;-)


Nedenfor:
Jeg har stort sett plantet mine innkjøpte hortensia planter i Woodland hagen. Der står de nok litt for skyggefullt til at de har kommet i skikkelig blomstring denne sommeren, men drømmen er å tynne ut en del trær der inne for å slippe mer sollys til på skogsbunnen. Det regner jeg vil hjelpe godt på hortensia og syrinblomstringen i skogen vår.

Denne busken står derimot solrikt til på plenen. Det er en Hydrangea Arborescens "Annabelle". Det norske navnet er Vierhortensia. Den kan bli opp til 2-3 meter høy, men oppfører seg som en busk, får klaser av små, grønnhvite blomster som danner store kuler/baller i Juli til September.
De kan dyrkes opp til sone H5, trives i både sol og halvskygge og er ellers ganske robuste planter.
Til høyre:

På drivhstrappen har vi, som vanlig, hovedsakelig sommerblomster. I år var tanken å benytte flest hvite blomster, men det varte ikke lenge før diverse andre farger lurte seg inn- som blå lobelia og klematis, rosa og cerisefargete pelargonia, petunia, ildtopp og mye annet.
Til våren plasserte vi mange nyinnkjøpte busker i krukker på trappen. Tanken var at vi, etter hvert skulle plante dem ut i hagen. Det har vi, i en stor grad gjort, men likevel er det også mange planter som fortsatt står på trappen i påvente av å få et permanent hjem i hagen. Trappen har derfor kanskje vært enda mer variert i form, farge og plantetyper denne sommeren enn noen gang før. Det har nok gått på bekostning av blomsterprakten og kan tilmed ha gitt et litt rotete uttrykk.
Vi setter likevel pris på drivhustrappen vår. Den har alltid noen nye blomster å by på - hver gang vi avlegger svenskehagen et besøk.
Slik ser den ut nå for tiden:Ha en fortsatt 
riktig fin dag!

Kommentarer

 1. Fortsatt mye fin blomstring ja, nydelige vannliljer, minner meg om barndommens tjern, selv om de var i andre farger. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 2. Kjempefin trapp! Jeg har også hatt idéer om rent hvite bed, men det blir aldri gjennomført for det er jo så mye annet fint som blomstrer :)
  Hortensia er så vakre!

  Fortsatt god helg, Stein!

  SvarSlett
 3. Hvor blev du af? Savner indlæg fra jeres fine have og da også den spanske!
  Ellers vil jeg gerne ønske et godt Nytår, med forhåbentlig mange flere gode haveoplevelser!
  Mange hilsner, Elin

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg