Rimfrost


Nei, det ser ikke ut til at vi får snø til Jul i år, men den kan jo likevel bli hvit..?
Siden hytten vår ligger ved en elv, så dekkes nemlig alt med vakkert, hvitt rim så fort gradestokken kommer ned under null. Det gjorde den i helgen - og vi kunne nyte et skikkelig vinterlandskap.


Det er merkelig, men slike dager skaper umiddelbar julestemning. Vi bestemte oss likevel for å benytte helgen til å ikke pynte. Det gjør vi først neste helg. Da skal vi finne frem julelys og pynte litt. Både inne og ute.


Jo, jeg gjorde faktisk en julerelatert ting denne helgen ved å finne frem et gammelt, kunstig tre. Det ble plassert i krukken på bryggen. En mengde hvite LED lys sørger for at treet kommer til å lyse opp i vinternatten, mest for å skape litt hygge på bryggen på nattestid.


Det døde kirsebærtreet litt lenger bort ved bryggen er fortsatt pyntet med telyslyktene fra i sommer. De ser jo nesten ut som julekuler der de er dekket av et fint lag rimfrost. Neste helg kommer jeg til å gjøre som jeg alltid pleier å gjøre på denne årstiden. Jeg skal henge opp en mengde meiseboller i det så fuglene får sitt eget "Kuletre". Første gang jeg skrev om denne tradisjonen var Julen 2009.


Håper vi alle får en fortsatt hyggelig førjulstid! 


Kommentarer

 1. Praktfulle bilder, Stein!
  Ønsker dere fine førjulsdager:)

  SvarSlett
 2. Flott vinterstemning hos dere, selv uten snø! Rimfrost er vakkert det også. Ha en fin førjulsuke!

  SvarSlett
 3. Flotte bilder av rimfrost i desember. Ha en fin førjul!

  SvarSlett
 4. Det var nydelige bilder, og så kom jeg på at jeg glemte å henge ut mat til fuglene i dag. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 5. Rimfrost er lekkert! Enig med dere i at selve pyntingen starter neste helg, men det vesle treet ute er jo lov...

  SvarSlett
 6. Hei Stein! Blir det julefeiring i feriehagen i år, altså? Det sser jo ut til å bli ordentlig stemningsfullt! Ønsker dere en gledelig jul!

  SvarSlett
 7. Titter innom for å ønsker dere et riktig Godt Nytt År og takk for det gamle.
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 8. Hvor ser det hyggeligt ud hos jer, så meget sne! Vi har ingen sne her, men pyt, jeg er heller ikke den store tilhænger af vinter :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg