tirsdag 14. juni 2016

Drivhuset i Juni

Så er fontenen fylt med vann igjen. Kiwi plantene har vokst seg frodig og laurbær og oliven ser ut til å trives godt inne i drivhuset vårt.
Heldigvis har plantene klart seg bra og ikke tørket ut de to ukene som solen og varmen var som verst.
Ute i hagen har vi faktisk noen busker og trær som har klart tørken mye verre. De har blitt skikkelig godt vannet nå og jeg håper at de snart vil bli frodige og fine igjen.
Det er jo desverre slik at tørke kan være et problem i hagen som må klare seg ukesvis alene.
Noen ganger skulle vi virkelig ønske den befant seg mye nærmere leiligheten i Oslo....Før eller siden må vi få installert et selvvanningssystem i drivhuset. Ja, egentlig burde vi ha noe slikt mange steder i hagen... Men samtidig er det jo også viktig for oss at plantene må/skal klare seg selv... Det innebærer desverre en del sjansespill, for i perioder uten regn er det ikke til å unngå at en og annen plante bukker under. Verre er det at hagen vokser så mye saktere ved ujevn vanning. Jeg skulle jo gjerne sett den langt frodigere for lenge siden... ;-=


Når jeg vanner inne i drivhuset gjennomdynker jeg pottene så grundig at det fort blir små "sølepytter" på gulvet - selv med fat under krukkene. Men hva gjør vel det. Gulvet er jo fliselagt og huset av metall, så litt vann skader ingen... ;-)


Bildet nedenfor er ikke av en plante i selve drivhuset, men fra hagen i bakkant. For noen år siden kjøpte jeg en del  kinesiske trepeoner av sorten Rockii. De fleste døde like etter planting, men en busk har klart seg. Den er nå nesten 170cm høy og får godt med blomster hver eneste Juni måned.
Sist jeg var i Svenskehagen hadde blomstringen begynt og da måtte jeg jo selvfølgelig avbilde den?
Ha en fortsatt fin dag