Innlegg

Viser innlegg fra september, 2014

Hjem til Spanskehagen

Bilde
Først og fremst. Mange takk for veldig mange hyggelige og trøstende kommentarer på mitt forrige innlegg. Det varmer :-D
Siden det virker som om firmaet som "ominnredet" hagen min nå har bestemt seg for å gjøre den i stand bestemte jeg meg i all hast for å reise ned og snakke med dem, for jeg vil jo gjerne være med å utforme min egen hage.


Bilder jeg har mottatt fra når firmaet begynte å "reparere" har ikke vært særlig oppløftende. Krukker, bed, busker og trær har blitt ødelagt med løfte om at det skal gjøres fint igjen, men jeg er dessverre kjent med at det slett ikke er det samme som at ting blir tilnærmet lik slik det var før...

Uansett, reiser jeg altså ned til min spanske hage. Det skal jo tross alt bli hyggelig å være der nede igjen
:-)

Det betyr derimot at jeg sannsynligvis ikke har mulighet å oppdatere bloggen min så ofte i nærmeste fremtid.
Slik så det ut minutter før maskinen fjernet hagen. Ovenfor ser du hvordan den tar seg frem. Jeg har desverre ikke mott…

Evig eies kun det tapte....

Bilde
Vi tror ofte at ting skal vare mer eller mindre evig, selv om all erfaring sier oss at slik er det jo virkelig ikke. En trenger ikke se lenger enn til sin egen hage. I dag blomstrer den. Om noen måneder er den kanskje dekket av tykke lag med snø..
Ta bildet over for eksempel. Det er fra inngangspartiet i min spanske hage. Helt frem til i dag forventet jeg at trær, busker og bed skulle være der de alltid har stått. Slik er det imidlertid ikke lenger.
Alle trærne til høyre på bildet er nå borte!
Det har seg nemlig slik at min kjære nabo en gang bygget en stor steinmur 2 meter inn på min eiendom. Jeg har ikke klaget noe nevneverdig over dette siden jeg jo ønsker å opprettholde et godt forhold til mine naboer.
Jeg kan ikke si jeg har vært veldig glad i den muren. Den er høy og dominerende - og desverre ikke særlig bra bygget, skulle det vise seg, for jeg fikk nemlig en telefon for noen dager siden. Muren hadde rast sammen og skadet en del av hagen, men heldigvis ikke huset mitt.
Siden de…

Den grønne tid...

Bilde
Nå på slutten av sommeren er det store blomstersfloret etter hvert i ferd med å avta. Det har vært en sommer langt over min forventning og planter har stort sett trivdes og vokst i rekordfart. Fokus har nok ikke vært så mye på bedene, fargene og formene som jeg hadde håpet. Til det har det vært andre ting som har krevd tid og oppmerksomhet, men hva gjør vel det? Jeg har stortrivdes i vår svenske hage denne sommeren- og det er herlig å gå rundt og se hvordan små, unnselige planter jeg kjøpte for noen år siden endelig har vokst seg store og frodige :-)

På bildet til høyre er det en drueranke som skal få seg en kraftig omgang med sekatøren i senhøst.
Den står litt bortgjemt i drivhushagens bakkant sammen med verktøy, hagegrillen jeg aldri benytter, lecastein og annet jeg hadde planlagt å få brukt denne sommeren....
Vel, vel. Kanskje neste år...
I år bærer denne planten nesten ikke druer. Jeg mistenker fugler eller andre dyr har funnet ut at disse blå "bærene" egentlig er både …