tirsdag 26. august 2014

Ett skritt frem og to tilbake...

Beklager om overskriften høres litt negativ ut denne gangen. Det er faktisk ikke meningen, men i dag skal blogginlegget handle om området rundt mitt nye drivhus. Det som ligger ved elven før du kommer til Woodland hagen. Vi jobbet jo iherdig med å bygge det opp denne sommeren og det føltes som en seier når vi endelig kunne konstatere at huset stort sett var ferdigbygget.
Visst mangler det fortsatt et lag med sement på gulvet, som deretter skal flislegges. Det mangler arbeidsbenk, hyller, vask, elektrisitet og innredningdetaljer, men det er jo en "kosejobb" vi nesten gleder oss til... ;-)

Området rundt selve drivhuset har også tatt et skritt fremover. Vi har ryddet godt opp i busker og kratt, bestemt oss for hvordan hagedammen skal omgi drivhuset så det ser ut som det flyter på en halvøy omgitt av vann på tre sider. Bryggen som skal gå over dammen er alt på plass og damen som skal stå og sprute vann midt i dammen ble innkjøpt for mange år siden. 
Problemet er bare.... 
Vi hadde en kraftig storm for noen uker siden. I motsetning til det meste av Värmland forøvrig var det ingen trær som veltet i vår hage- men derimot en stor grein. - Som selvfølgelig falt ned på statuen vår med det resultatet at armene hennes ble revet av. Stakkars jente! 

Forrige helg var jeg borte i hagen for å inspisere skaden. Det ser ikke fint ut, men jeg får legge hodet i bløt og forsøke å komme frem til en løsning på problemet.. På bildet ovenfor kan du se nærbilde av skadene.


Drivhuset ligger kanskje ikke akkurat bra til for slike stormer med tre trær bare noen desimeter unna ytterveggen.. 

Nedenfor:
Her er det meningen at dama vår skal stå, midt i den planlagte dammen. Området med gress og busker skal graves bort og dam skal anlegges her. Figuren skal stå på en sokkel som kommer til å løfte henne omtrent 1,5 meter opp i luften. Dammen kommer ikke til å være så dyp. Kanskje ikke mer enn 1,5 meter på det dypeste. Planen er at det skal omgi drivhuset helt opp til de store steinene som utgjør byggets grunnmur. Med andre ord får vi god nærhet til vannet fra innsiden av drivhuset.


Bildet nedenfor: Det meste som er grønt på dette bildet kommer altså til å utgjøre vår fremtidige dam. Tanken er at vi skal ha en pumpe som henter vann fra elven. Overskuddvannet vil danne en foss/ et vannfall som sender vannet tilbake. I virkeligheten kommer dammen egentlig til å være minst to som ligger på hver sin side av bryggen. Dammen som vil ligge nærmest drivhuset (og fotografen) skal ha et eget pumpe- og rensesystem. På den siden av bryggen som ligger lengst bort på bildet vil vann bare pumpes opp fra elven for så å renne tilbake ut i denne- altså ingen rensing nødvendig. Var denne beskrivelsen noenlunde forståelig? 


Jeg vet det ikke er særlig ideelt å ha dam så nært store løvtrær siden disse jo er kjent for å søple ganske mye, men samtidig er det ønskelig å ha et så naturlikt miljø som mulig. Dammen skal gi intrykk av et naturlig tjern jeg har bearbeidet og tilført menneskegjorte elementer - som vannplanter og damen vår.. om jeg klarer å reparere henne da...

Nedenfor:
Den oppmerksomme leser legger kanskje merke til at jeg alt har ryddet godt opp i bedet langs elven? For å være ærlig har jeg bare fjernet det meste av ugresset mellom plantene. Nå er det litt lettere å se hva som bør flyttes av prydplanter. Langs elvebredden har jeg latt alle busker og krattvekster få stå urørt ennå, men snart skal dette også fjernes. Jeg håper det vil skape mye større kontakt med elven. Ugresset nærmest til venstre skal fjernes når dammen graves, så her har jeg ikke fokusert på å luke ennå... 


Nærbilde av blomstring ved elven forrige helg. Her er det en Angelica Gigas som vokser i fin harmoni med den hvite som jeg trodde var en slags kongslys- men kanskje jeg tar feil? 
Nedenfor har jeg lagt inn et nærbilde av blomstene. De vokser tett opp langs mange stengler på denne planten. 
Jeg liker hvordan den burgunder fargede midten i disse blomstene henter opp samme farge i Angelica Gigas plantene. 

Husker du forresten at jeg kjøpte 2stk tårepil: Salix Alba "Tristis" i fjor?
Disse ble plantet to ulike steder langs elven. Den på bildet vokser i overgangen til skogen. Jeg har stort håp om at de begge bli store og fine med grener og bladverk som strekker seg mot - og berører elven..
I motsetning til den mer vanlige tårepilen; "Salix Babylonica" som bare kan plantes i de mildeste sonene av landet vårt, er disse herdige helt opp til sone H5/H6 og best av alt. De er like fine med hengende bladverk som vaier vakkert som slør i vind når de blir litt større.
Hva er vel et vakrere tre ved en elv eller dam? 
Ha en fortsatt riktig fin kveld!

mandag 25. august 2014

Gleder og sorger i drivhushagen...

Nå på tampen av sesongen er det kanskje på tide å ta et lite skritt tilbake og oppsummere sommeren og dens prosjekter. Jeg er egentlig ganske fornøyd, for vi fikk jo ferdigbygget vårt nye drivhus, male port, hagemøbler og en hagefigur, luket bed, delt stauder, flyttet gamle og plantet en god del nye planter.
Likevel er det rikelig med prosjekter som fortsatt venter på å fullføres. Jeg prøver å overse dem så godt jeg kan, for prosjekter har det jo med å vente på deg til du en gang griper fatt i dem, så hvem vet. Kanskje neste sommer...?
Et slikt prosjekt er drivhushagen. Der skal omtrent alle planter graves opp.  Opphøyde bed skal bygges og god jord fylles i disse.
Videre skal jeg legge brosteins gangveier og en mur med dør og støpejerns vinduer. Med andre ord. Dette er et prosjekt som ikke kommer til å bli ferdig på en langhelg eller to.....Drivhushagens bed har utrolig nok rikelig med planter, for de har ikke mye jord å vokse i for tiden...
Drivhushagen er jo blitt min hovedrosehage. Der har jeg, etter hvert, veldig mange ulike typer roser. Men etter hvert har også andre stauder kommet til. Blant annet lavendel, salvie, veronica, lammeøre, liljer, phlox og mye annet.
Hittil har jeg klart å holde ugress stort sett unna, men i år var jeg uheldig. Jeg har fått en plante som dessverre innheholdt røtter av kråkefot Oppdatering. Jeg mente Skvallerkål: (Aegopodium podagraria). Dette er et ugress jeg tidligere ikke har hatt i min hage. I løpet av sommeren opplevde jeg at den var i full gang med å overta et større bed. Siden har jeg hatt en stadig kamp med å holde dem i sjakk. Det er sannelig ikke lett i en hage jeg ikke bor i til dagen...!

Jeg hadde en lignende opplevelse med en annen fryktet plante nå i sommer. Nemlig Parkslirekne. Også denne fordi røttene var viklet inn i en plante jeg hadde kjøpt på et planteloppemarked. Jeg oppdaget plutselig at en fryktet spire var på vei opp i bedet. Med største forsiktighet gravde jeg opp og soldet jorden i området rundt denne. Det ser ut til at jeg faktisk klarte å ta den før planten fikk spredt seg! Men jeg har lært en viktig lekse. Heretter skal alle nye planter fra hagevenner og planteloppemarkeder få et opphold på en måneds tid i et karantenebed! :-)


 Jeg må forresten vise dere magnoliatreet jeg plantet i drivhushagen sommeren 2010 (se innlegget her) Det har nå vokst og er over 3 meter høy!  Bladene er enorme. De største må være over en halv meter lange!
Jeg fikk ikke blomster på det i år heller, men kanskje til neste år....? Tanken er at jeg skal legge brostein i en sirkel rundt dette treet og la disse vokser utover som ringer i et vann. Det blir nemlig midtpunktet i drivhushagen.

Jeg skal prøve å vise litt mer av drihvushagens utforming i et senere innlegg, men for å være ærlig er dette området ganske så ustrukturert og rotete ennå.

Uansett, ha en fortsatt riktig fin kveld!  
lørdag 23. august 2014

Lat helg på balkongen

Denne helgen har jeg gjort noe så luksuriøst som å bestemme meg for å bare være hjemme. HELE HELGEN! :-D
Jeg kan faktisk ikke huske siste gang det skjedde. I dag har jeg sittet på balkongen og slappet av i solen, lest frøkataloger og planlagt litt hva jeg skal så til neste sesong.


I grunnen er det nesten utrolig at jeg ikke sitter her ute oftere, men i dag har jeg spist både frokost, lunch og middag blant plantene, solt meg og lest. Kan en be om mer nå på tampen av sesongen?


Balkongen er kanskje litt overfylt for tiden, men jeg nyter å ha det slik. Jeg får nesten en følelse av å ha min egen lille hage midt i byen.
Nå er det jo ikke så fullt av planter her ute hele tiden. Denne gangen har det seg nemlig slik at Plantasjen hadde nattsalg på Torsdag, mens jeg hadde noen gavekort der som holdt på å gå ut på dato. Altså dro jeg ut for å shoppe litt til svenskehagen.

Alle flerårige hageplanter var til halv pris, så jeg fylte handlekurven med japanske lønn, bambus, syrin, småbladlind, brudespirea, hortensia og en del annet.
Da gjør det jo ingen ting at balkongen virker litt "frodig" en periode!?

Her kommer en liten liste over noe av det jeg kjøpte:
* Acer Palmatum Atropurpureum
* Acer Palmatum Bloodgood
* Fargesia Murielae Rufa
* Actaea Simplex Brunette
* Physocarpus "Little Devil"
* Scabiosa Ochroleuca
* Tillia Cordata
* Potentilla Fructicosa Nuuk
* Spirea Grefsheim
* Hydrangea Paniculata "Grandiflora"
* Cornus Alba "Ivory Halo"
* Juniperus "Blue Carpet"
* Rhododendron "Vuyks Orange"
* Echinacea "White Meditation"
* Cotoneaster Horisontalis
* Ribes Hinomeaki "Red"
Nedenfor:
Høsten begynner å nærme seg, og jeg har gått til innkjøp av en del hvite Calluna lyng, samt rød og "sennepsfarget" heuchera. De sklir jo perfekt inn i de høstlige fargene som etter hvert begynner å snike seg inn på balkongen. 


Jeg begynner etter hvert å få veldig mange rødbladete busker i hagen. De gir fine kontraster til det grønne løvverket på trærne som omgir den. Men jeg skulle gjerne ha flere busker med lys gulgrønt bladverk til å kontrastere det røde. Har du noen tips om noen slike planter som kan takle sone H3/H4? 


Hvert år prøver jeg å plante solhatt i hagen, men de blir ikke annet enn ettåringer i min hage. Jeg gir meg ikke og denne gangen forsøker jeg meg på denne, en Echinacea "White Meditation". Har du noen tips til hvordan jeg kan få disse til å trives i min hage? 


Ha en fortsatt riktig fin helg! fredag 22. august 2014

Vårforberedelser....

Nei, jeg må inrømme jeg ennå ikke er helt ferdig med sommeren, så vårforberedelser....? Ja, faktisk. Jeg holder nemlig på å gå gjennom bilder av sesonger som har vært. Det er jo alltid en hyggelig ting å sysle med... men jeg gjør det faktisk mest for å se hvilke løkplanter som blomstret ulike tider på våren/sommeren, hvor de vokste, hvilken farger og høyde de hadde OG ikke minst- hvor jeg trenger å fylle ut med nye løkplanter til våren.
Som de fleste andre får jeg jo nemlig mange kataloger i posten for tiden....
I dag sendte jeg inn min første løkbestilling denne høsten.
I bedet ved innkjørselen plantet jeg mye mørke tulipaner i fjor. Som du ser er dette et skogsbed med mye trær og villplanter. Slik ønsker jeg å ha det fremover også, men føler mørke tulipaner iblandet dette ble en vellykket kombinasjon. Jeg kommer garatert til å fylle på med flere fremover. Denne gangen vil jeg blande dem med enkle tulipaner i rosa og lilla kulører og blande dette med allium Afflatuense.


Til bedet ved innkjørselen har jeg derfor bestilt inn følgende løktyper:

  • Allium Aflatunense      (Lilla.         Opp til 70cm høyde)
  • Fritillaria Persica         (Svartlilla.   Opp til 90cm høyde)
  • Allium Christophii        (Metallglinsende fiolett.  Opp til 50cm høyde)
  • Tulipan "Paul  Scherer  (Sortlilla.   Opp til 50cm)
  • Tulipan "Candy Prince" (Pastellfarget lilla.  Opp til 35cm)

Jeg har kjøpt en del andre løk også, både til drivhushagen og skogen, men det kan jeg kanskje vise dere når de begynner å blomstre til våren? 

Ha en fortsatt fin dag! 

tirsdag 19. august 2014

Liljesommer


Det er vel ingen hemmelighet for dem som har fulgt bloggen min en stund at jeg har en svakhet for liljer. Duften, formene og fargene, både på knopper og blomst bringer noe eksotisk og overdådig inn i min hage.
De første par årene laget jeg sirlige navneskilt som varsomt ble plassert ved foten av knollene når liljene ble plantet. På den måten håpet jeg å holde oversikt over dem. Jeg opplevde derimot fort at navneskiltene hadde en lei tendens til å forsvinne, eller dukke opp helt andre steder enn jeg opprinnelig plasserte dem. Bemerkelsesverdig mange dukket opp på ny i komposthaugen....


Et annet problem var at blomstene ofte fikk helt annen form, farge og høyde enn de jeg trodde jeg hadde bestilt. Gule liljer hadde for eksempel en tendens til å dukke opp der hvor jeg da visserlig plantet rosa varianter?  Andre hadde riktignok rett farge, men skulle da være fylte, eller ha ulike nyanser? 


Konklusjonen min ble, etter hvert, at jeg sluttet å navngi knollene etter hvert som jeg plantet dem. Jeg prøvde meg en stund på å registrere liljene i dataprogrammet "Evernote", men siden jeg så ofte opplevde liljer ikke alltid blir hva du kjøper dem som, så har jeg bestemt meg for å heller nyte dem, uansett hvilket navn de egentlig har.
Noen liljer er kortlivete i min hage. Andre gleder meg ved å spre seg. Når jeg oppdager blomster med "feil farge" på et sted, så kan jeg alltid flytte dem til et annet bed hvor de vil passe bedre inn. Så får de heller hete hva de vil for min del... ;-) Nå er det ikke slik at jeg er helt uten peiling på alle disse. De gule ovenfor ble for eksempel kjøpt inn som "Fata Morgana". Det kan jo stemme....
Den til venstre skal hete "Triumphator" og de nedenfor er "Rosella´s Dream".


Sorten på bildet til høyre er sannsynligvis sorten "Sweet Lord", en asiatisk lilje som blir 50cm høy og blomstrer i Juli hos meg.
Disse står i "ildbedet" sammen med dem på bildet nedenfor. De er litt høyere og trives godt sammen med en rødbladet Physocarpus Opufolius "Diabolo" busk. Denne sorten skal være "Purple Prince".Borte i drivhushagen har det dukket opp noen høyrøde med oransje tegninger. De ble garantert ikke kjøpt inn med disse fargene, men passer forsåvidt sammen med  noen "lychnis Chalcedonica" som har funnet det for godt å blomstre der. Jeg kommer nok til å flytte disse plantene over i ildbedet nå i høst.
En av utfordringene ved å ha planter i en hyttehage, er jo at jeg ofte ikke får sett blomstringen til en god del planter. Slik er det med liljene på bildet nedenfor. Der får jeg heller nyte synet av knoppene og kanskje neste år...?!


Nedenfor: Flere gule liljer. Disse har jeg plantet i ildbedet og til min store glede har de begynt å spre seg der! 


Til venstre
I drivhushagen blomstrer både roser og liljer sammen, stort sett hele sommeren. Her er det rosen "The Fairy" som lever i harmoni med liljen "Purple Prince".

Ha en fortsatt riktig fin dag!


tirsdag 12. august 2014

En liten titt på drivhuset

I sommer har jeg fått titte inn i veldig mange spennende, frodige og fantastifulle drivhus her inne i bloggland. Jeg skulle gjerne hatt et slikt rom fylt med planter der jeg bor, men mine drivhus befinner seg på hytten vår og jeg har, av praktiske hensyn, derfor ikke samme mulighet til å se det bugne av planter. Jeg klarer likevel ikke å la være, men har plassert noen planter der inne. Ja, jeg vet at det ikke er særlig lurt siden eiendommen ofte kan stå alene i opp til 3 uker om gangen.
I et drivhus har det en tendens til å bli veldig varmt. Dessuten faller det jo hverken regn eller dugg der. Likevel- mine forsøksplanter har faktisk klart seg veldig bra på egenhånd!
Se på denne Flittiglisen for eksempel. Til våren kjøpte jeg 5 små stiklingsplanter av denne. De ble plassert i en krukke og satt inn i drivhuset for å beskyttes mot nattefrost. Før jeg visste ordet av det hadde de vokst seg til en stor og frodig plante. Jeg hadde derfor ikke hjerte til å dele dem opp og plante dem andre steder. Min flittiglise har derfor blitt stående i drivhuset hele sommeren. Til tross for sol og tørke har de blomstret frodig absolutt hele sesongen!


  1. Disse to plantene mente jeg, i utganspunktet hadde større sjanse for å overleve. De er nemlig middelhavs-vekster som begge takler ekstrem tørke. Den nærmeste er en Campsis Radicans, en ivrig klatreplante som egentlig skal bugne av store, oransje klokker på denne tiden av sommeren. Min er merkelig grønn og fin, men med mengder av fine knopper, så den er nok i frodig blomst neste gang jeg kommer til Sverige!?
    Bak engelen vokser en Bougenvillea. Den skulle også vært dekket av lilla "blomster" på denne årstiden. Det gjør den imidlertid ikke, men jeg synes faktisk at de nyeste bladene har begynt å få et svakt lilla slør, så kanskje den endelig vil vise sin fargeprakt?

Ingen av disse to plantene er vinterherdige i Norden, så når frosten nærmer seg kommer jeg til å klippe dem litt tilbake og plassere dem innendørs.

Bildet nedenfor: Ser du knoppene på min Campsis Radicans? Gjett om jeg gjerne skulle blitt værende i Sverige- bare for å få med meg blomstringen på denne....!?


Nedenfor:
Joda, vinrankene har faktisk fått frukter, men de er ikke særlig store ennå. Dette er en sen sort som nok ikke har modne druer før om en måneds tid. Kiwi plantene som befinner seg i samme bed inne i drivhuset, hadde masse blomster i vår, men ikke en eneste frukt! Kanskje den aldri rakk å bli pollinert av noe insekt? Det er jo ikke så lett for dem å snike seg inn i et slikt glasshus....?

I drivhusets ene korthjørne har dette laurbærtreet fått plass. Det tåler ekstrem tørke og mye sol, så det ser faktisk ut som sommeren inne i denne "badstuen" har gjort det ganske godt. Laurbærtreet er nå langt over to meter høyt, men trenger nok å legge på seg en god del i bredden ennå. Den runde planten på bordet i forgrunnen er laget i plast. Jeg prøver å overse det siden det ikke er så lett å få noe til å overleve i små potter inne i et drivhus som befinner seg på hytta :-)

Nedenfor: Sitrontreet har etter hvert begynt å få mange frukter i år. Det må tydeligvis trives godt, for det er nesten alltid en eller flere blomster på treet, samt at det jevnlig produserer frukter. For øyeblikket har det vel omtrent 20 små sitroner, men det tar nok maange måneder ennå før noen av dem er så store at en kan spise dem.

Nedenfor:
Min røde klatreplante: Mandevilla overlevde vinteren innendørs i år. Jeg klipper den jevnlig tilbake så den ikke skal bli for voldsom. De tar jo ganske stor plass innendørs om vinteren disse Middelhavsplantene. Den blomstrer kjærkomment i en intens rød farge store deler av sommeren- og har ingen problemer med den tørre og stemoderlige behandlingen den får som drivhusplante på hytta vår.
Det pottede fikentreet har derimot ikke en eneste frukt i år. Jeg tar ikke det så tungt, for ute i hagen vokser et lite fikentre på friland!
Det plantet jeg ute for tre vintre siden og utrolig nok har det taklet livet utendørs i sone H3/H4! Ja, jeg er litt stolt av det :-)
Det vokser sakte og fryser litt tilbake hver vinter, men langsomt blir det større og mer herdig. Kanskje jeg kan plukke frukter av det om noen år...?
Neste gang jeg besøker feriehagen skal jeg huske å ta noen bilder av det.

Tilbake til fikentreet i drivhuset. Hver vinter tar jeg det inn i kjelleren hvor det står mørkt og kaldt frem til våren.
Neste år skal jeg forsøke å ta det opp i stuen rundt Mars måned for på den måten å forlenge vekstsesongen. Kanskje det da får frukt?


Til slutt et lite "fuskebilde". Oleander busken min har blitt ganske stor og grønn i drivhuset. Men den blomstret bare i begynnelsen av sommeren. Siden har det ikke kommet nye knopper. I fjor blomstret den jevnt og trutt hele sesongen. Så bildet nedenfor er et lite minne fra Juni, når de første knoppene kom i blomst. De øvrige hadde sitt fargeflor de ukene jeg var hjemme i Oslo.
Sånn er det jo med en feriehage. Mye avhenger av timing og flaks om en skal få med seg ulike typer blomstring. Mange av plantene mine har jeg faktisk aldri sett i blomst, men ser jo både av knopper og visne rester at de faktisk har latt knoppene sprette og glede tilfeldig forbipasserende insekter i mitt fravær :-)


Ha en fortsatt riktig fin sensommerdag! 

mandag 11. august 2014

NIBs Augustufordring: Hjemmekontoret.

Joda, jeg vet. Dette er jo faktisk en hageblogg. Likevel våger jeg en sjelden gang å ta for meg et og annet interiør innlegg. Men bare i veldig liten grad. Jeg vet når jeg beveger meg på tynn is...
Så hvorfor et interiørinnlegg i dag? Jo, det har seg nemlig slik at NIB (Norske interiørblogger) har
en Augustutfordring om hvordan en innreder et hjemmekontor. Tilfeldigvis har vi et lite rom som vi innredet til kontor for et par år siden, så hvorfor ikke kaste meg ut i det og delta på utfordringen? Som tenkt, så gjort. I dag har jeg funnet frem kamera, ryddet litt på kontoret og knipset noen bilder. Så håper jeg dere som søkte hage tilgir meg og kommer tilbake i morgen? :-)
Oppdatering: Denne utfordringen var visst tidsbegrenset og fristen alt gått ut. Vel, vel. Her har du uansett et innlegg om kontoret vår...)

Kontoret vårt er egentlig et lite gjesterom på omtrent 2,5x 4 meter (mer eller mindre) Det inneholdt opprinnelig et vindu og et dobbelt klesskap. Begge deler ble beholdt.. Ellers er nesten alt annet byttet ut.
Det er ingen som sponser dette innlegget, men IKEA kunne gjerne fått lov siden nesten hele rommet består av møbler nettopp derfra.


Den største utfordringen i vår leilighet, er kanskje ikke så ukjent for andre beboere av byleiligheter. Vi har aldri nok skapplass! For å utnytte kontoret bestemte jeg meg derfor å dra på IKEA og kjøpe en mengde kjøkkenoverskap. Disse bygger nemlig ikke mer enn 28cm ut i rommet. Til sammenligning er et vanlig klesskap 60cm dypt. Skapene ble plassert oppå og ved siden av hverandre slik at de til slutt dannet en hel vegg fra gulv til tak. Jeg kunne selvfølgelig valgt heltredører, men følte vitrinevarianten av Faktum "Ståt" med glass passet bedre inn i vårt lille kontor. Plutselig hadde vi rikelig med skapplass. Ikke bare til skrivesaker, men også finere middagsservicer, pynteskåler og alt annet som vanligvis kan bli en utfordring å plassere i en liten byleilighet.
Et "overskap" er nemlig mer enn dypt nok - både til A4 ark og store middagstallerkner!

Vi valgte å male veggene i en lys grå farge "Morgendis". Vinduskarmer og møbler ellers er vel hva en kaller "benhvit"? Men de kjøpt slik ferdigmalt, så hva vet jeg?

På skrivebordet har vi minst mulig elektroniske artikler. En Ipad står på lading i docking stasjonen. Den benyttes til lett web browsing, men skal dokumenter, eller større pc arbeid utføres, så finner vi frem en laptop pc som ellers befinner seg i skrivebordets skuffe.
Ellers har vi bare et penal med skrivesaker i denne skuffen. Papir, stiftemaskiner og alt annet er plassert i vegg- til vegg skapet.

De to skapene i skrivebordet benyttes til private saker. Vi har et skap hver.
Skriveren har vi også fått plass til. Vi kjøpte en trådløs Epson printer som ble plassert i bunnen av klesskapet vi valge å beholde på kontoret. Det er ikke synlig på bildene, men befinner seg til venstre for fotografen (meg).
Nederste del av klesskapet ble jo likevel ikke benyttet til noe fornuftig opprinnelig, så hvorfor ikke ha skriveren der? Den er lett tilgjengelig og ellers ute av syne til hverdags. En skriver er jo vanligvis ikke noe vakkert syn om en da ikke er en teknofreak ;-)


På motsatt side av skrivebordet har vi kjøpt to smale CD skap hvor vi har plassert DVD filmer og gamle musikk  cdér. Vi er nemlig så gamle at vi ennå ikke har summet oss til å ta skrittet helt over til digital film og platesamling...

Det fine med rommet er altså- i vår mening at rommet inneholder rikelig med oppbevaringsplass uten å virke overfylt..?
Med enkle grep kan vi re opp en dobbeltseng her om vi får gjester - og det fungerer utmerket som kontor når vi trenger det.
Så, nå har jeg altså forsøkt meg som interiørblogger for en dag..

Så håper jeg de som skriver om slikt på et helt annet nivå ser bort fra mine bilder som ikke er av verdens beste kvalitet.

Og til dere, mine medsammensvorne hagebloggere: Hvorfor ikke delta på NIBs augustutfordring du også? 


Ha en fortsatt riktig fin kveld!