Innlegg

Viser innlegg fra juli, 2013

Bryggeliv

Bilde
Nå som første del av min sommerferie er over og jeg er tilbake på jobb, så blir det til at jeg sitter og ser igjennom alle bildene som ble tatt denne gang, ting som ble gjort, besøkt og selskaper som ble holdt.  Og årets sommer var rik av alt dette- på alle måter.
Som før sagt valgte vi å prioritere avslappende dager, selskapelighet og litt turer rundt i distriktet fremfor intens luking og velstelte bed. Siden været viste seg fra sin aller beste side samtlige feriedager var hovedoppholdsplass nummer én på bryggen vår. Her spiste og drakk vi, solte oss, matet fiskene og hilste på en og annen enslig båt som hadde forvillet seg forbi oss på sin vei oppover elven.


Jeg liker å spise fisk og skalldyr, men de som befinner seg i elven og under bryggen vår blir det litt for nært å fange. De blir på en måte familiemedlemmer som det er hyggeligere å mate- og betrakte enn å steke... De er nemlig usedvanlig tamme. Vi gir dem brød hver eneste dag av ferien og når de ser oss med brødposen i hånden, s…

Woodland hagen i slutten av Juli.

Bilde
Sommeren kommer nok aldri til å være høydepunktet i en Woodland hages blomstring. Den tilhører uten tvil våren, med høstblomstring på andreplass. Men så fort løvtrærne har fått løvverk går veldig mange skogsplanter og skyggevekster i mer eller mindre dvale.
Der er likevel mye å se i skogen- også på denne årstiden.  Nedenfor:  Astilbene har begynt sin frodige blomstring over alt rundt i skogen. De fargerike fjærlignende blomsterspirene lyser godt opp blant alt det grønne skogsbunnen ellers består av. 

I år har jeg prøvd ut mange flere farger og typer astilbe. De tåler den ekstremt tørre skogsbunnen som så ofte preger min skog. I år har jeg mistet en mengde planter på grunn av måneder uten regn, temperaturer på opp til 30grader i skyggen og totale mangel på vanning fra min side. Men astilbene står der like fine! Jeg vet desverre ikke navnet på varianten ovenfor, men den hvite til høyre heter "Milk and honey".  Astilber blir som oftest rundt 40- 50cm høy, kan vokse i alt fra ful…

Hageprosjekt: Nytt drivhusgjerde

Bilde
Kanskje rart at jeg bygger nytt gjerde rundt drivhushagen siden det opprinnelige bare var to år gammelt? Men faktum er at det aldri helt ble ferdigbygget. Jeg ombestemte meg nemlig midt i byggeprosessen. Selve drivhuset er jo plassert på restene etter et stort hovedhus som en gang befant seg på eiendommen. Trappen inn i drivhuset var den originale inn til huset som nå forlengst er borte. Drivhushagen derimot, ble bygget på en del av hovedhusets opprinnelige plassering, så vi bestemte oss raskt for at siden vi valgte å bevare trappen og de restene av grunnmuren som stakk opp av bakken, så var det eneste riktige å sette opp et gjerde som markerte det opprinnelige husets ytterkanter. Det "gamle" gjerdet ble derfor fjernet og et nytt satt opp på restene av den gamle grunnmuren.


Bonusen er jo at jeg plutselig har fått en enda større del av eiendommen som nå kommer til å bli rosehage!  Den delen av rosehagen som vender mot bolighuset vårt fikk et stakittgjerde som vi malte svart s…

Hageprosjekt: Nytt drivhusgulv!

Bilde
Dere som har fulgt med bloggen min en periode husker kanskje jeg testet ut fliselegging i drivhuset høsten 2012. Den gangen fikk jeg ikke tid til å fliselegge, så det var noe av det første vi satte i gang med denne sommeren. Fliselegging er jo ingen tung jobb, men føles nesten som å legge et puslespill: Et riktig STORT puslespill oppdaget jeg etter hvert, for først må hver eneste flis legges. Deretter må ting skjæres og pusses på for å få det hele til å passe sammen. Så lager en mørtel og setter i gang. For å gjøre det hele enda litt mer komplisert hadde jeg valgt å sette sammen fliser med ulik tykkelse. Altså måtte jeg være ekstra nøye med limtykkelsen for å få samme overflatehøyde på alle flisene..


I tildligere blogginlegg har jeg skrevet om hvordan det ofte blir benyttet ulike typer fliser i kombinasjon på spanske terrasser og uteplasser. Jeg ville hente inspirasjon fra nettopp dette og bestemte meg derfor å gjøre det samme.
Jeg valgte å lage 2 stk "tepper" av steinmosaik…

Hageprosjekt: "Bro" uten vann...

Bilde
I Januar måned nevnte jeg her på bloggen at jeg ønsket å bygge en gangbrygge langs elven mellom plenen og skogsområdet. (Innlegget kan du se her)

Planene og tegninger hadde vi jo allerede, så denne sommeren bestemte vi oss for å sette i gang med dette prosjektet.
Jeg fikk god hjelp av en kamerat, så jobben gikk hurtig unna. Vi fundamenterte det hele med rundt 50 påler som ble grundig festet i grunnen, men i motsetning til tegningen bestemte vi oss for at en del av disse pålene skulle danne rekkverk så gangveien skulle bli litt mer lik en bro samtidig som det også er tryggere siden vi planlegger å anlegge en hagedam som vil gå under selve trekonstruksjonen på en side.

Bildet nedenfor:
Gangveien begynner å ta form.


Nedenfor:
Den siden som vender bort fra elven (Den mest skyggelagte delen av dette bildet) består for tiden av en bygningsruin med natursteinsfundament. Ellers er terrenget senket i denne delen av hagen. I dag består området av et villniss med bringebærbusker, høyt gress og kr…

Hagevandring: Drivhustrappen.

Bilde
Det har ikke vært mye aktivitet på bloggfronten fra min side denne sommeren. Det betyr ikke at jeg har unngått hagearbeid, men dagene har stort sett gått med til hyggelig selskapelighet med venner og kjente, turer rundt i distriktet, samt litt jobbing i drivhuset og drivhushagen. Det skal jeg vise dere etter hvert, men tenkte jeg skulle vise dere litt bilder fra blomstringen rundt om på eiendommen de neste innleggene.

Denne gangen blir det drivhustrappen jeg kommer til å fokusere på. Været har vært usedvanlig varmt og tørt hele ferien, så plantene kappes om å blomstre mest for tiden. Det går til gjengjeld store mengder vann for å vanne busker og trær i hetebølgen vi inne i!
Jeg vet ikke om alle plantene på drivhustrappen passer like godt inn der, men de fungerer for meg. Jeg har bestemt meg for å følge den spanske trenden. Liker de en plante plasseres den i gruppe med andre enten den passer i form, farge og høyde eller ikke...

Nedenfor:
Peonvalmuer har jeg riktignok ikke plantet bevis…